Τι είναι και γιατί χρειάζεται

Η  παραγωγή πολυποίκιλων, μοναδικών και αξεπέραστων παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, υπήρξε πάντοτε μια μεγάλη προίκα της χώρας μας που συνδέεται με τις βαθιές ιστορικές της ρίζες, τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης και του σπάνιου κλίματος της περιοχής.  Η προτίμηση πολλών ευαίσθητων καταναλωτών στην Ελλάδα και διεθνώς  στα παραδοσιακά μας προϊόντα είναι δεδομένη και αναπτύσσεται αλματωδώς, στα πλαίσια και της ισχυρής στροφής στην υγιεινή  διατροφή και ποιοτικό τρόπο ζωής.

Η μαζική αυτή στροφή στα αγνά, υγιεινά και γευστικά παραδοσιακά μας προϊόντα, έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλούς επιτήδειους οι οποίοι δηλώνουν διάφορα βιομηχανικά προϊόντα ως παραδοσιακά. Παραπλανούν  έτσι τους καταναλωτές, επιβαρύνουν την υγεία τους και προκαλούν τεράστια ζημιά στους πραγματικούς παραδοσιακούς παραγωγούς που επιμένουν με κόπο και κόστος στην αγνότητα των προϊόντων τους. Η απαράδεκτη αυτή απάτη, τελικά ακυρώνει στην πράξη την έννοια του παραδοσιακού προϊόντος και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και  στην εξάλειψη του.
Για να αντιμετωπιστεί μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη, για να ενισχυθεί περισσότερο η καταναλωτική στροφή στα πραγματικά παραδοσιακά μας προϊόντα και στους γνήσιους παραγωγούς τους, ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, έχει δημιουργήσει ειδική υπηρεσία που χορηγεί Βεβαίωση Ελληνικής Επιχείρησης Παραδοσιακών Προϊόντων, με συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις. ( βλ. σχετικά  άλλο σημείο της παρούσας ιστοσελίδας)

Η Βεβαίωση Ελληνικής Επιχείρησης Παραδοσιακών Προϊόντων και το αντίστοιχο σήμα που χορηγείται, είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να  γίνουν ευδιάκριτα αυτά τα προϊόντα απέναντι στις παραπλανητικές και βλαπτικές απομιμήσεις τους.

Με τη Βεβαίωση Ελληνικής Επιχείρησης Παραδοσιακών Προϊόντων, οι   καταναλωτές είναι σε θέση να διακρίνουν τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα που επιθυμούν και να στηρίξουν ένα σπουδαίο κομμάτι της  Ελλάδας μας

Επιλέγουμε Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα  μόνο αν δούμε τη
Βεβαίωση Ελληνικής Επιχείρησης Παραδοσιακών Προϊόντων
και το σχετικό σήμα του ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σκεφτείτε λογικά και αγοράστε παραδοσιακά ελληνικά